Kosten dakdekker in Breda

Een dakdekker kun je inschakelen voor verschillende werkzaamheden aan je dak zoals onderhoud, reparaties of voor een complete dakrenovatie. In dit artikel lees je alles over de kosten voor deze verschillende dakwerkzaamheden, en het uurtarief van een dakdekker in Breda.

Kosten dakdekker in Breda

Werkzaamheden van een dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker kun je indelen in de volgende drie categorieën:

  • Dakreparatie:In het geval van schade aan je dak kan een dakdekker verschillende reparaties uitvoeren aan je dak. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van verstopte dakgoten, het oplossen van lekkages of vervangen van dakpannen.
  • Dakonderhoud: Je kunt een dakdekker ook inschakelen voor een onderhoudsbeurt, om de conditie van je dak optimaal te houden. Bij dakonderhoud wordt de staat van je dak gecontroleerd en kunnen er eventueel kleine reparaties worden uitgevoerd. Ook kan je dak een nieuwe coating(beschermlaag) krijgen en wordt je dak gereinigd.
  • Dakrenovatie:In sommige gevallen is het verstandig om je dak volledig te laten renoveren, bijvoorbeeld als het dak niet meer voldoende beschermt en/of erg verouderd is. In dit geval moet de dakbedekking geheel worden vervangen. Ook kan het zo zijn dat je dakconstructie niet meer functioneert vanwege houtrot, dan is het nodig om het complete dak (dakpannen en de onderliggende constructie) te vernieuwen.

Gemiddelde kosten dakdekker Breda

Moet jij binnenkort een dakdekker uit Breda inschakelen? Dan is het fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. Zo weet je een beetje welke prijzen “normaal” zijn.

Uurtarief dakdekker

Het gemiddelde tarief van een dakdekker in Breda ligt rond de €45,- per uur. (inclusief BTW). De prijs die je betaalt, is afhankelijk van het dakdekkersbedrijf, maar ook van de materialen die gebruikt moeten worden en de werkzaamheden.

Kosten voor de verschillende dakwerkzaamheden

Een dakrenovatie kost afhankelijk van je soort dak gemiddeld tussen de €75,-  en €130,-. Voor een reparatie liggen de kosten, afhankelijk van het type dak, tussen de €150,- en €350,-.

Voor een hellend dak kunnen de kosten voor reparaties tot €350,-  oplopen, en voor een plat dak zijn de gemiddelde kosten voor reparaties rond de €275,-. Wanneer je een onderhoudsbeurt met inspectie wil laten uitvoeren, betaal je gemiddeld rond de €18,- per m2.

De kosten voor de dakbedekking zijn afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal dakbedekking. De gemiddelde kosten liggen tussen de €40,- en de €125,-  per m2.

Hieronder zie je de gemiddelde kosten in een overzicht.

Soort klusGemiddelde kosten
Reparatie plat dak€275,-
Reparatie hellend dak€150,- en €350,-
Dakbedekking€40,- tot €125,- per m2
Dakonderhoud (inspectie en laten reinigen van je dak)€18,-per m2
Renovatie hellend dak€75,- en €130,-
Renovatie plat dak€75,- en €130,-
Dakdekker Breda uurtarief€45,-

Interessante blogs: