Kosten dakrenovatie

Wanneer je dakbedekking niet meer voldoende bescherming biedt vanwege bijvoorbeeld ouderdom, slijtage of schade, kun je een dakrenovatie laten uitvoeren. Bij een dakrenovatie vervangt je dakdekker je huidige dakbedekking.

Daarnaast is het mogelijk om je dak beter te laten isoleren, om minder last te hebben van tocht en vocht in huis. De kosten voor dakrenovaties hangen vooral af van het gekozen materiaal en het aantal werkuren. In dit artikel lees je alles over de gemiddelde kosten.

Dakrenovatie Breda

Kosten per materiaal dakbedekking

Je kunt je dak laten vervangen door verschillende soorten dakbedekking zoals bijvoorbeeld PVC of EPDM, bitumen dakbedekking of dakpannen. De kosten van deze materialen variëren, omdat het ene materiaal prijziger is dan het andere.

De duurdere soorten dakbedekking gaan over het algemeen meestal langer mee en zijn van hogere kwaliteit dan de goedkopere.

Hieronder zie je een overzicht van de prijzen per materiaal.

Materiaal dakbedekkingKosten gemiddeld per m2
Rieten dakbedekking (hellend dak)€100,-
EPDM (plat dak)€50,-
PVC (plat dak)€55,-
Bitumen (plat dak)€45,-
Metalen dakbedekking (hellend dak)€75,-  tot €120,-
Vervangen van dakpannen (hellend dak)€50,- tot €60,-

Dak laten isoleren

Het laten isoleren van je dak behoort ook tot de mogelijkheden voor dakrenovatie. Isolatie via je dak heeft verschillende voordelen. Wanneer je dak niet geïsoleerd is gaat er namelijk tot dertig procent warmte verloren via je dak, waardoor je de verwarming hoger moet zetten om het warm genoeg te houden in huis.

Met goede dakisolatie houd je de binnentemperatuur aangenaam en hoeft de verwarming niet te hard te stoken, waardoor je flink wat kosten bespaart op de energierekening.

De kosten voor dakisolatie verschillen per isolatiemateriaal. Wanneer je kiest voor glaswol kost dit maar €10,- per vierkante meter, en de prijzen voor isolatieplaten kunnen oplopen tot €200,- per vierkante meter. 

Gemiddelde kosten dakrenovatie

De kosten voor een dakrenovatie zijn dus afhankelijk van het materiaal, type dak en het dakoppervlak. Voor het laten renoveren van een plat dak ben je gemiddeld tussen de €45,- tot €55,- kwijt per vierkante meter. De kosten van het laten renoveren van een hellend dak liggen tussen de €50,- en €120,- per vierkante meter.

Gemiddeld is een dak rond de vijftig vierkante meter. De kosten voor een volledige dakrenovatie van een schuin dak zijn dus gemiddeld tussen de €2.500,- en de €6.000,-. Voor de renovatie van een plat dak is de gemiddelde totaalprijs tussen de €2.250,- en €2.750,-.

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor dakrenovatie in een overzicht. Bron: https://keradak.nl/dakdekker-breda/

Gemiddelde kosten dakrenovatie 2022:

DaktypeKosten renovatie gemiddeld per m2totaalprijs renovatie (dak van 50 m2)
Plat dak45 tot 55 euro2250 tot 2750 euro
Hellend dak50 tot 120 euro2500 tot 6000 euro

Interessante blogs: